Strona głównaStyl życiaFood trucki: kuchnia na czterech kółkach coraz bardziej popularna

Food trucki: kuchnia na czterech kółkach coraz bardziej popularna

Food trucki – coraz częściej widuje się je w różnych miejscach miast, a jeszcze tak mało o nich wiemy. Które danie cieszy się największą popularnością? W jaki sposób przygotowywane są dania? I dlaczego jedzenie z food trucka smakuje nam bardziej, niż w domu?
Food trucki: kuchnia na czterech kółkach coraz bardziej popularna [fot. terimakasih0 / Pixabay.com, CC0 Public Domain] trucki bardzo dynamicznie rozwijają się w Polsce. W samej Warszawie jest ich około 100 i można w nich zjeść dania z kuchni z całego świata.

– Pojawiają się food trucki z jedzeniem z Meksyku, Tajlandii, z Ameryki a także z Chin – mówi Katarzyna Mirecka z La Chica Sandwicheria. – Niezmiennie jednak królują burgery. Nadal są bardzo popularne i to właśnie do food trucków, które serwują burgery, są największe kolejki.

Jedzenie przygotowywane jest w samochodzie, które musi . W środku auta znajduje się bieżąca woda oraz wszystkie potrzebne sprzęty. Podczas dużych zlotów wynajmowane są kuchnie cateringowe i gastronomiczne, ponieważ mała powierzchnia samochodu nie pozwala na przygotowywanie bardzo dużej ilości . W związku z czym jedzenie w food truckach jest świeże, bo nie ma w nich miejsca na przetrzymywanie produktów.

newsrm.tv

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Akademia Pełni Życia
  • Aktywni 50+
  • Umierać po ludzku
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Oferty pracy