04-05-2016
zmień rozmiar tekstu
A+ A-
Food trucki – coraz częściej widuje się je w różnych miejscach miast, a jeszcze tak mało o nich wiemy. Które danie cieszy się największą popularnością? W jaki sposób przygotowywane są dania? I dlaczego jedzenie z food trucka smakuje nam bardziej, niż w domu?
trucki bardzo dynamicznie rozwijają się w Polsce. W samej Warszawie jest ich około 100 i można w nich zjeść dania z kuchni z całego świata.
– Pojawiają się food trucki z jedzeniem z Meksyku, Tajlandii, z Ameryki a także z Chin – mówi Katarzyna Mirecka z La Chica Sandwicheria. – Niezmiennie jednak królują burgery. Nadal są bardzo popularne i to właśnie do food trucków, które serwują burgery, są największe kolejki.
Jedzenie przygotowywane jest w samochodzie, które musi . W środku auta znajduje się bieżąca woda oraz wszystkie potrzebne sprzęty. Podczas dużych zlotów wynajmowane są kuchnie cateringowe i gastronomiczne, ponieważ mała powierzchnia samochodu nie pozwala na przygotowywanie bardzo dużej ilości . W związku z czym jedzenie w food truckach jest świeże, bo nie ma w nich miejsca na przetrzymywanie produktów.
newsrm.tv