Wyniki tego badania są zgodne z rosnącą ilością dowodów na to, że zdrowsza żywność i dieta powodują mniejsze szkody środowiskowe. Wyjątkiem są przetwarzane słodkie i słone przekąski, takie jak ciasta, cukierki, czy . Są niezdrowe, ale mają stosunkowo niewielki wpływ na środowisko - mówią autorzy badań.
Tagi: cukrzyca, nabiał, jaja, orzechy, czerwone mięso, choroby serca, dieta śródziemnomorska, ekologia, dieta
Cukrzyca - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka
Cukrzyca to choroba przewlekła metaboliczna, która charakteryzuje się podwyższonym stężeniem glukozy (hiperglikemią) we krwi. Wyróżnia się dwa główne typy cukrzycy. Typ 1 ma podłoże autoimmunologiczne, zaś typ 2 jest wynikiem insulinoodporności i zaburzeń w wydzielaniu insuliny. czytaj dalej »
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Większa ilość węglowodanów prostych w diecie to mniej atrakcyjny wygląd
Osoby sprawujące opiekę są bardziej zagrożone chorobami serca
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.