Porady - pytania i odpowiedzi

2010-08-24 12:23 autor: Gosia12

6 863 odsłon

Jak skasować posty z grupy dyskusyjnej?

Kilka lat temu (ponad 5) wysłałam na jedną z grup dyskusyjnych parę postów (no dobra, wysłałam więcej ale chodzi o kilka z jednego konkretnego adresu), które z różnych powodów chciałabym teraz usunąć, zwłaszcza że w wyszukiwarce "wyskakują" jako pierwsze gdy wpisze się moje dane, co niespecjalnie jest mi na rękę. Posty nie są jakieś szczególnie kompromitujące, ale przez te kilka lat zmieniła się moja sytuacja i ja sama, więc nie bardzo zależy mi żeby ktoś akurat przez nie dochodził do jakiś wniosków... mniejsza o to, bo pytanie ma charakter techniczny. Posty te znajdują się w wyszukiwarce grup w Google i w kilku (a może więcej, nie wiem ile ich jest) archiwach. Jak je skutecznie usunąć? To znaczy, z archiwów w których są obecnie to (prawie) bez problemu kasują administratorzy serwisów, z Google nie mam na razie odpowiedzi, ale chodzi mi o usunięcie ich tak, żeby już nigdy się do żadnego archiwum nie dostały. Czy ktoś wie jak to zrobić? Wysyłałam te posty przez Outlook Express i tam nie było chyba możliwości cofnięcia... Adres w dalszym ciągu mam aktualny (stąd w ogóle wziął się problem zresztą...). I jeszcze pytanie dodatkowe o to gdzie poza Senior.pl, wyborczą, onetem i oczywiście Google są takie archiwa (w Polsce i nie tylko).

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2010-09-04 18:52 autor odpowiedzi: sariel

    Nie chcę by to zabrzmiało brutalnie, ale niestety się nie da. Rzecz raz rzucona w internet zostanie w nim na zawsze. Nie zależnie na jakich archiwach.

    Oceń odpowiedź 1 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-15 21:52 autor odpowiedzi: bacha52

    nie ma możliwości

    Oceń odpowiedź 0 13

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-30 11:20 autor odpowiedzi: smiling

    Jeśli jesteś autorem posta, to możesz go usunąć – warunkiem jest zalogowanie się na to samo konto, które zostało użyte do utworzenia posta. Moderatorzy grupy mogą usuwać dowolne posty innych członków grupy.

    1. Kliknij strzałkę w dół w opcjach posta, w prawym górnym rogu wiadomości.
    2. Wybierz Usuń posta.
    3. Po wyświetleniu komunikatu z prośbą o potwierdzenie, kliknij OK, aby usunąć posta na stałe.

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Styl życia

  • eSenior
  • Kultura
  • Ludzie
  • Wakacje
  • Pasje
  • Związki
  • Recenzje
  • Porady
  • Dyskusje

Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Serwisy społecznościowe

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy